Photorobot

Revoluce v automatizované fotografii: Od Firmware ke Cloudovým Řešením

O zákazníkovi

Photorobot je průkopníkem v oblasti automatizované fotografie produktů pro e-commerce. Nabízí inovativní řešení, která umožňují na jeden klik vytvářet kvalitní a konzistentní snímky produktů v 2D, 360° a 3D. Jejich portfolio zahrnuje motorizované otáčecí podstavce, robotická ramena pro fotoaparáty a vícekamerové systémy, doplněné o software pro jednoduché plánování, organizaci a úpravu fotografií. Photorobot se odlišuje svým modulárním, softwarem řízeným a přizpůsobitelným přístupem.

Výzva: Komplexní vývoj

Stát se lídrem v oblasti e-commerce fotografie bylo pro Photorobot cestou plnou vývojových výzev. Aby dosáhli tohoto cíle, bylo nezbytné vyvinout řadu klíčových technologií:

  • Software pro pořizování fotografií ve formátech 2D a 3D, s pokročilými funkcemi pro finalizaci a automatickou úpravu snímků, včetně ořezů, odstraňování pozadí a optického rozpoznávání znaků (OCR).
  • Firmware pro precizní ovládání robotických systémů používaných ve fotografickém procesu.
  • Vybrat a navrhnout hardware pro řízení těchto robotů, stejně jako pomoc s designem elektroniky.
  • Spravovat proces výroby robotů, zahrnující systémy pro licencování a aktivace, jakož i distribuci firmware do robotů a jejich řídících jednotek.

Požadavky: Flexibilní a zkušený partner

Ve Photorobotu hledali velmi zkušeného, ale hlavně flexibilního partnera, který dokáže agilně dodávat řešení na základě měnících se business požadavků. Potřebovali dodat komplexní řešení od firmware přes aplikaci pro fotografy až po centrální backend systémy běžící v Google cloudu (GCP). Zároveň ale měl mít partner zkušenosti s přebíráním a optimalizací existujících systémů, protože měl převzít rozsáhlou aplikaci, kterou bylo potřeba zastabilizovat, a poté upravit její architekturu pro větší robustnost a vytvořit efektivní DevOps proces.

Proč si vybrali Cloudfield?

Protože máme hluboké znalosti v cloudových řešeních, zkušenosti s vývojem embedded systémů, návrhem hardwaru a schopností rozvíjet a stabilizovat stávající software. Umíme dodávat i mobilní aplikace. Naše flexibilita, agilní přístup a tým schopný navrhnout architekturu, devops a spolupracovat s businessem, byly klíčové pro úspěšnou realizaci projektu.

Realizace

Pracovali jsme na komplexním řešení, které zahrnovalo převzetí a vylepšení stávajícího softwaru (přičemž na SW pro focení nadále pracujeme), vývoj firmware, integraci s cloudovými platformami a vývoj centrálního systému. Vytvořili jsme efektivní DevOps proces pro rychlý a spolehlivý vývoj a nasazení.
Konkrétně:

  • Firmware pro roboty – beagle bone based HW, customized Linux distribution, firmware pro řízení robotů s využitím Linux i mikrokontrolérů řady PIC a Texas Instruments PRU
  • Infrastruktura v Google cloudu pro provoz centrálního řešení a DevOps
  • Infrastruktura v Azure pro provoz centrálního ERP systému a správy licencí a aktivací
  • Vývoj centrálního ERP systému a správy licencí a aktivací včetně asset management
  • Vývoj ovládacího SW pro fotografy, zpracování fotografií, jejich úprava, ovládání digitálních zrcadlovek, ovládání robotů
  • Centrální část SW pro ukládání fotografií, fotografických projektů, evidence focených předmětů, generování 3D náhledů

Výsledek a jeho přínos

Vytvořili jsme řešení na míru vysoce inovativnímu přístupu Photorobotu. Disponuje teď průběžně se vyvíjejícím softwarem ve všech vrstvách a své řešení teď poskytuje jako SaaS a obsluhuje širokou škálu zákazníků od velkých firem až po menší podniky. Díky tomuto partnerství se Photorobot stal lídrem v oblasti automatizované produktové fotografie a Cloudfield potvrdil svou pozici jako důvěryhodný partner v oblasti technologických řešení.