Packeta Group

Migrace IT systémů a infrastruktury do public cloudu

O zákazníkovi

Od svého založení v roce 2010 je Packeta Group (Zásilkovna) lídrem v e-commerce logistice. Dnes zajišťuje doručování zásilek z více než 46 000 online obchodů a je spojena s více než 70 mezinárodními dopravci. Packeta je nejen nejrychlejším dopravcem v České republice, ale také inovátorem v oblasti technologií, např. solárně poháněných výdejních boxů Z-BOX. Více o Packeta.

Výzva: Expanze a Efektivita

S rychlým růstem a expanzí do nových zemí potřebovala Packeta zvládnout nárazová náporová období, jako je Black Friday, a zároveň zvýšit bezpečnost a robustnost celého IT řešení. IT provozované na IT infrastruktuře pronajímané jako hosting již nevyhovovalo jejím potřebám.

Požadavky: Migrace do Cloudu

V Packeta hledali spolehlivého partnera, jehož úkolem by bylo nejen navrhnout a implementovat kompletní přechod IT systémů do public cloudu (Microsoft Azure), ale také zavést automatizaci infrastruktury, definovat klíčové standardy pro využití cloudu a řešit jakékoli výzvy související s přesunem z on-premise řešení do cloudového prostředí.

Proč si vybrali Cloudfield?

Díky našim zkušenostem s public cloudem, vývojem cloudových služeb, a také s implementací Kubernetes a DevOps, jsme byli schopni Packeta nabídnout řešení na míru.

Realizace: Komplexní přístup

Začali jsme analýzou migrace systémů, pokračovali dokerizací aplikací a nasazení Kubernetes. Připravili jsme migrační scénář včetně řízení rizik migrace a poskytli pomoc s provedením migrace live prostředí do public cloudu. Po migraci jsme se zaměřili na optimalizaci infrastruktury v cloud prostředí a nastavení DevOps prostředí včetně gitops.

Výsledek a jeho přínos

Po 4 měsících analýzy a testů jsem migraci úspěšně dokončili. Díky Cloud prostředí teď může Packeta dynamicky měnit výkon systémů dle potřeby, zvládat sezonní peaky a rozšiřovat řešení o nové funkcionality. Díky naší spolupráci je tak Packeta lépe připravena na budoucí výzvy a může plně využívat potenciál moderních technologií.